Facebook

Friss topikok

Linkblog

Az új Fidesz-kormány be fogja tiltani a képvicceket

2009.03.30. 00:19 - szily

Címkék: politika angol kétnyelvű képvicc



Ez a rémhír terjedt el a szóvicces alvilágban, hivatalos helyről eddig semmit sem sikerült megerősíttetnünk. A pletykák szerint Orbán Viktor a zéró tolerancia híve, míg a pokornisták csak a két- és idegen nyelvű "tréfákra" terjesztenék ki a korlátozást. A példátlanul súlyos válságintézkedést állítólag Neronoise "műve" váltotta ki. Megfejtése

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
cyberspace
(szájbőr space)

Brutálfaktor: (5/5)
Ön dönt: (2,3/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://szovicc.blog.hu/api/trackback/id/tr631029272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zahor103 2009.03.30. 00:42:36

első
bazzzzzzzzzzzeeeeeeee!!!!!! neeeeeee........

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.30. 09:39:31

az a baj, hogy a vörösök (meg az index hívők) ezt el is hiszik

PetertheRepeater 2009.03.30. 09:46:46

ez a hétfő is jól kezdődik....

Ainult Mina 2009.03.30. 10:00:07

nem csak betiltják, le is csuknak érte

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2009.03.30. 10:36:45

@wmiki: A Ferenc az elhiszi a szájberszpészt, a jósnő viszont inkáb a rezgéstartományba hisz, annál is inkáb, mer volt már rá példa, hogy emiatt félre koegulálóttak a fehérjék a csirkeaprólékba, ami a szatyrába volt neki, és kikeletet dobni, mer állitólag a krimóba máshogy terjednek eggy kicsit a rezgések, és megmásitgattyák a fehérjéket ha reggeltöl estig érik őket. A lányok is min a csakratartományba meg a rezgésesidőbeliségbe hisznek, mer azáltal az univerzum eggysége kifejeződik, és angyalszárnyak között hozza majd el a holnapot, csak én nemtom, hogy most a szájberszpészbe vagy a rezgéses dologba higgyek, mer a Ferenc is okos meg a jósnő is, csak soha nem értenek eggyet a realista világlátás talaján.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.30. 10:59:09

@Telepi János: nem tudjuk, hiszen még nem került hatalomra a patásorbán

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.03.30. 11:13:29

Eltűnt a Fidesz magja! Marad az Orbán kultusz, ha tetszik, ha nem
Ha a törzsfőnök Istenhez vonul…
A múlt hétvégén biztossá vált, amit sejteni már lehetett: júniusban az európai parlamenti választások következményeképpen távozik a magyar belpolitikából Áder János és Deutsch Tamás. Vagyis a régi, „legendás” Fideszből alig marad valaki Orbán Viktor párt- és Kövér László választmányi elnökön kívül. A jelöltekről Orbán döntött, s nyilván pótolhatónak ítélte a két ősfideszest. Csak egyvalaki nem pótolható: maga Orbán, aki a 2002-es elveszített választás óta a Fideszt saját képére és hasonlatosságára formálta.
Pedig a párt korábbi sikereit éppen annak köszönhette, hogy egy egymást jól ismerő, összeszokott közösség vezette, amelyből persze kiemelkedett néhány meghatározó személyiség. Az elmúlt években azonban – Tölgyessy Péter sza­vaival – ez a zárt „szerzetesi férfiközösség” felbomlott. Ennek legfőbb oka, hogy 2002 után Orbán fokozatosan centralizálta pártját, egyszemélyes vezetői struktúrát alakított ki. Riválisának tekintett párttársait kiszorította, helyükre a pártban bázissal nem rendelkező, csak hozzá lojális embereket ültetett. Az egykor híresen „független” Schmitt Pál például néhány nappal az­után, hogy belépett a Fideszbe, máris alelnök lett, Pelczné Gáll Ildikót pedig 2003-as alelnökké választása előtt a miskolci pártszervezeten kívül sehol sem ismerték.

A 2003-as úgynevezett szövetségi rendszert létrehozó alapszabály a pártelnöknek csaknem minden személyi kérdésben vétójogot adott. Így Orbán dönt arról, kik legyenek a Fidesz parlamenti vagy európai parlamenti képviselői, de arról is, hogy helyi szinten kik vezessék a pártszervezetet. Bár Orbánnak Waschler Tamás 1994-es próbálkozása óta nem volt kihívója, a pártelnöki, illetve alelnöki poszt(ok)ra a hatályos alapszabály szerint nincs is lehetőség több jelöltet állítani. A Fidesz EP-listájának bemutatásakor Orbán arról is beszélt, hogy a kampány, illetve a távozók miatt­ ismét átszervezi a Fideszt. „Az egész pártot, az egész szövetséget, az egész szervezetet – beleértve az elnöki stáb munkáját is – egészen más rendszerben, más emberekkel fogják irányítani” – mondta kedvenc rádióműsorában, a Vasárnapi Újságban. A részletekről nem sokat tudni, ám várható, hogy Orbán tovább erősíti pártelnöki és személyes befolyását – két régi harcostárs és rivális nélkül. Ami a személyi változásokat illeti, biztosnak tűnik, hogy Deutsch helyett Szijjártó Péter kerül az elnöki kabinet élére, miközben megőrzi kommunikációs vezetői szerepét is. Azt viszont csak találgatni lehet, ki lesz Áder utódja a parlament alelnöki posztján.

A Jobboldal elhúzódó válsága című cikkében (Kommentár 2007/4) Körösényi András azt írta, hogy „a válság elhúzódásának egyik legfontosabb tünete a Fideszen belüli politikai alternatívák hiá­nya, ehelyett legfeljebb a párton belüli kamarilla­politika létezik. Kamarillapolitikai értelemben latolgatnak különböző forgatókönyveket. A Fidesz (és közvetve az egész jobboldal) politikáját a pártelnök stratégiája határozza meg.” Áder és Deutsch kivonulása ezzel az alternatívahiánnyal függ össze, ugyanakkor személyükhöz találgatások, „kamarilla-forgatókönyvek ” kötődnek.

A fokozottabb várakozások Áder személyéhez kapcsolódtak. Azt a másik oldal sem vitatja, hogy a konfrontatív habitusú Áder különböző poszt­jain meghatározó hatást gyakorolt a Fidesz politikájára az elmúlt két évtizedben. Meglepő módon 2007 nyarán a Népszabadságban jelentette be távozását a magyar belpolitikából. Az interjúban tagadta, hogy ebben közrejátszott volna fél évvel korábbi magyar nemzetbeli megtámadása. A Fidesz parlamenti alelnökét egy új jobboldali párt létrehozásával és vezetésével hozta összefüggésbe a lap álneves szerzője. Áder emiatt több pert indított a Magyar Nemzet ellen, és nyert is. Ugyanakkor már a 2006-os választási vereség után hátrahúzódott, elutasította a felkínált frakcióvezetői posztot, amivel esetleg kiváltotta Orbán nemtetszését. Deutsch Tamáshoz nem fűződtek ilyen várakozások, mégis távozik. Bár 2005 ősze óta ő vezette a Fidesz pártelnöki kabinetjét, s mint ilyen, Orbán egyik legközvetlenebb munkatársa, formális párttisztséget régóta nem viselt. Informális befolyása ugyanakkor mindig jelentős volt, hiszen ahhoz a belső körhöz tartozik, amelynek húsz éve meghatározó a hatása a pártra.

Ezt az informális baráti-vezetői társaságot nevezte Körösényi András az Orbán-kormányt elemezve „hatosfogatnak” , amelybe szerinte beletartozott Orbánon, Áderen és Deutschon kívül Kövér László, Szájer József és Stumpf István. Szájer régóta az EP-ben dolgozik, Stumpf pedig 2002 után elveszítette befolyását, így nyártól az egykori „hatosfogatból” csak Kövér László marad a párt napi vezetésében Orbán társa. Körösényi szerint „a kezdeti hatosfogaton később már más, politikailag fontos személyek is részt vettek”. Ide sorolható – mások mellett – Pokorni Zoltán, Varga Mihály és Várhegyi Attila is. Utóbbiak Stumpffal ellentétben nemcsak kormányzati, hanem párttisztséget is vállaltak, Pokorni pártelnök és frakcióvezető is volt, ma Vargához hasonlóan­ alelnök, a jogerősen is elítélt Várhegyi pedig egykor a pártigazgatói posztot töltötte be, de ma inkább egy másik, a Körösényi által „a miniszterelnök személyéhez kötődő tanácsadóknak” nevezett körhöz sorolható, a tavalyi népszavazási kampányban is tanácsadóként vett részt. Mára ez a társaság is átalakult; a politikai marketinget szállító Wermer Andrásnak nincs már köze a Fideszhez, s bár Simicska Lajos is ugyanezt állítja ritka nyilatkozataiban, Orbán egykori középiskolai, majd kollégiumi társának a legtöbb megfigyelő ma is alapvető befolyásoló szerepet tulajdonít a párt gazdálkodásában.

Az Áderhez köthető „kamarilla-forgatókönyvne k” az is alapot adott, hogy Áder, mint azt a Népszabadságnak elismerte, sokáig ellenezte a párt átszervezését. „Köztudott például, hogy a Fidesz szervezeti átalakításával kapcsolatban voltak komoly vitáink Orbán Viktorral, és ma is hiányolom azt a középszintű pártirányítási struktúrát – a megyei szintűt –, ami korábban megvolt.” Áder éppen abban az időszakban irányította – ügyvezető alelnökként – a Fideszt, amikor a 2002-es választások után Orbán vonult ki, s a pártnak nem volt elnöke sem. Áder motivációiról talán többet árul el Lengyel László Merre tovább, jobboldal? című 2006-os írása. „Meghallgattam Áder történetét a Fideszről és Orbánról: A Fidesz egy igazi magyar törzs, amelynek törzsfőnöke hosszú-hosszú idő óta Orbán Viktor. A törzsfőnök vezetésével a kicsiny törzs igen magasra jutott, uralhatta nemcsak a maga, de más törzsek legelőit is. Ám egyszer a törzsfőnök elvonult, hogy Istennel beszélgessen. Amikor visszatért Istennel való társalkodása után, kiderült, hogy sámánná, táltossá változott. Csakhogy a sámán nem vezetheti a törzset, mert más dolog Istennel beszélni s megint más az embereket vezetni. A törzsnek azóta rosszul megy a dolga. Nagy szükség van sámánra, de törzsfőre is. Most a sámánnak az a szerepe, hogy odalépjen valamelyikünkhöz, vállára tegye a kezét, és azt mondja: te vagy a törzsfő, melletted állok. Amíg nem teszi, addig zavarodottságban fogunk élni.”

Orbán azonban maradt sámán, és nem adta át a törzsfőnökséget sem. A 2002 és 2006 közötti átszervezés és a lehetséges riválisok háttérbe szorítása nem hozta meg a sikert, sőt, a győzelem legnagyobb akadálya valószínűleg a pártelnök személye volt. A 2006-os parlamenti vereség után meginduló erjedést és ezzel egy új vezető választását azonban megakadályozta az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a Fidesz önkormányzati választásokon, majd a tavalyi népszavazáson aratott győzelme. Ez azonban inkább csak elfedi a párton belüli innováció hiányát, a megújulási képtelenséget. Mindezen problémák egy ma valószínűnek tetsző 2010-es győzelem után is megmaradnak.

Orbánt tehát a párton belül megbuktatni szinte lehetetlen, s éppen ennek az alternatívahiánynak a felismerése vezethette Ádert és Deutschot arra, hogy az EP-ben folytassák pályafutásukat. Van azonban egyéb lehetőség is: Pokorni Zoltán és Rogán Antal más utat választott. Vélhetően Kósa Lajos példáját követték, amikor kerületi polgármesterséget vállaltak, és bázist, hátországot teremtenek maguknak. Ugyanakkor mindannyian a túlélésre játszanak, hiszen ma még egyiküket sem fogadná el a törzs főnökének. Kérdés persze, melyik út lesz sikeres, a külső vagy a belső „emigráció”, vagy – ami a legvalószínűbb – egyik sem.

Táptalaj 2009.03.30. 11:18:14

@Orbán helyett egy normális elnököt és győzelem !:
Azt a kurva ügyes vagy, végig se olvastam, de mondd már meg miért ide írtad? ennek már blogot lehetne indítani!...

vivax 2009.03.30. 12:08:10

Orbán helyett... faszagyerek vagy, isteni kopipészt érzékkel - kár, hogy ki a faszt érdekel.
a post naonjó, - fárasztó, mint orbitviki dumája

bropi 2009.03.30. 12:11:05

- Szójatok má az EMESZEMPÉseknek is álljanak má a sarki 100Ftos bótok elé! Attól,hogy a főnök Thür mer Gyula,még ugathatnának ők is egy kicsit!!!

Jim 2009.03.30. 13:15:42

Ez mi: d sz, hát ez: p?

ElBartimaeus 2009.03.30. 14:55:35

Ha Bánk szagló szervét szavazzák meg, akkor ő lesz az Orr bán.

Egyéb szóviccekért: trefarepa.blog.hu

The Joker 2009.03.30. 15:17:35

A lemondó Gyurcsány a híres lengyel scifi írótól származik.

bErCiKiNg 2009.03.30. 15:20:22

csodásak ezek az ismeretgerjesztő kommentek

Atolla 2009.03.30. 18:39:54

Húú megnyugtat a tudat hogy más sem olvasta végig ezt a rengeteg blablablát. Nem nem mintha ennyi betűt képtelen lennék egymás után elolvasni, csak nem akarom. Van erre egy amúgy egyarianyos kis gyerekvers mindjárt kikeresem...

Atolla 2009.03.30. 18:53:56

Alva jár az Orbán
Tornyot visz az orrán
Trombitások ülnek benne
Három szekér polyván
Hú! Trombitások Ülnek benne
Három szekér polyván

Fújják egyre többen
Polyva Szerteröppen
Rémes álmot lát az orbán
Polyva-fellegekben
Hú! Rémes álmot lát az Orbán
Polyva Fellegekben.

Weöres Sándor

pont ideillik az ő kis szösszenete:DDDD

süti beállítások módosítása