Facebook

Friss topikok

Linkblog

1-2-3-durr, elindult a Napi Borzasztó Szóvicc

2008.05.27. 22:57 - szily

Címkék: sajtóközlemény

Mindenütt ott vannak, elfoglalják a legjobb pozíciókat, minden jőérzésű embert felháborítanak, de közben az emberiség nagy része rajtuk tud a legjobban röhögni. Nem a zsidókról, hanem a szóviccekről van szó. Annyira bosszantotanak minket, hogy ezennel blogot indítottunk róluk. Meglátjuk, mi lesz belőle, a terv egyelőre az, hogy minden reggel egy büntető példánnnyal kavarhasd a kávédat. Az "olyan szar, hogy az már jó"-tól a "simán szar"-ig szeretnénk lefedni a teljes spektrumot. A nyitó példány nyilván nem a valaha volt legrosszabb, viszont ropogósan friss, most hozta az elektromos posta. Egy igazi Teva-szandálos überhülyeségről van amúgy szó, a szájjal festő néger nehézbúvárok fesztiváljáról, vagy mi a szösz, a részleteket hajtás után megnézheti, aki az ilyet szereti, a lényeg ez:

Sansz Elysées
„Együtt az egyenlőségért”
Esélyegyenlőségi - Művészeti Fesztivál
Budapest, Madách tér
2008. Június 7. 11.00 - 22.00

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat a Törökfürdő Alapítvánnyal karöltve újabb rendhagyó eseményre készül, amelynek főszereplői ezúttal a hátrányos helyzetűek. A Sansz Elysées Fesztivál a művészeti produkciókon és élményeken keresztül igyekszik erősíteni bennünk a toleranciát, egymás elfogadását mind a hátrányos helyzetű csoportok, mind pedig a budapestiek körében.
A Sansz Elysées széles sugárútján sok mindenki elfér.
A Sansz Elysées Fesztivál kiemelt főszereplői a NŐK! A nők, akik akarnak, akik mernek, és akik egyre nagyobb teret követelnek ma már nemcsak a háztartásokban, hanem a munkahelyeken, a közéletben és a kultúrában is. A NŐERŐMŰBEN teljes gőzzel dolgoznak majd a reneszánsz nők, akik írva zenélnek, és áriázva verselnek. Marjai Judit „HALÁL A KONYHÁBAN” fotósorozata pedig egyértelműen bizonyítja, hogy a konyhában még a legtehetségesebb asszonyok is könnyen elvéreznek. Végül Palya Bea csodálatos hangja és zenéje hoz ki bennünket a konyhaszekrények veszélyes világából.
A Sansz Elysées lehetőséget ad a ROMA művészeknek és szimpatizánsaiknak is. A Romano Drom, az Egri János Group, a Nomada pezsgése bizonyítja, hogy a roma zene nélkül nem élet a városi élet, nem beszélve a Budapest Bár zenei időutazásáról, mely a 20-30-as évek Budapestjére repít. A romák tesznek róla, hogy RAGADJON A KULTÚRA! – aszfalttárlat és spontán festészet hozza közelebb a látogatókhoz mindent elsöprő színvilágukat, világlátásukat. A „Van esély” pódiumon neves romák vitatkoznak a siker bódító AROMÁjáról.
A Sansz Elysées Fesztivál diadalívje és árkádjai alól a FOGYATÉKKAL ÉLŐK sem maradhatnak ki. A NEMADOMFEL zenéjét hallgatva rájövünk, hogy „csak” akarni kell. Mindig, mindenkor, minden körülmények között. A paralimpikonok, a kerekesszékes vívók, a fogyatékosságal élő erőművészek, a szájjal-lábbal festők, mind-mind bebizonyítják, hogy semmilyen körülmény között sem áll meg az élet…. Sőt! Kitartással, szenvedéllyel még többet is elérhetünk!
A SANSZ BAZÁR-ban az illatos gyertyákban, a merített papírokban, az erős szőnyegekben és szőttesekben gyönyörködhetünk, és biztos, hogy nem jutna eszünkbe, hogy ezeket mind autisták, down-kórosok, értelmi fogyatékosok, siketek, vakok készítették, ha nem látnánk őket örülni a standok mögött. A fogyatékkal élők sikere mögött feszülő akarat lerombolja az előítéleteket, és megnyitja a tolerancia kapuit.
A Sansz Elysées Fesztiválon MINDENKI VALAKI, ezért közösen festjük meg Magyarország első esélyegyenlőségi- művészeti freskóját.
A Sansz Elysées széles sugárutat nyit a nőknek, a romáknak, a fogyatékkal élőknek, időseknek és fiataloknak egyaránt, hogy bizonyítsák: köztünk a helyük. A Sansz Elysées-n a hátrányos helyzetűek megmutatják, hogy ők akarnak. Nagyon. Hogy köztünk vannak. És sokan. Hogy példamutatóan megállják a helyüket.
Kérdés, hogy mi képesek vagyunk-e valódi SANSZ-ot adni nekik és magunknak. Az esélyegyenlőség jegyében.

Főszervezők: Erzsébetvárosi Önkormányzat és Törökfürdő Alapítvány
Részletes program: www.erzsebetvaros.hu és www.torokfurdo.org honlapon

A bejegyzés trackback címe:

https://szovicc.blog.hu/api/trackback/id/tr77490992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EasyFriend 2008.05.30. 11:24:50

Köszönöm ezt a blogot, igazi hiánypótló misszió! Külön tetszett az "Ökölcsapás az agynak" alcím.
süti beállítások módosítása